Olej z PACHNOTKI (Perilla), naturalny, tłoczony na zimno (20ml) Powiększ do pełnego rozmiaru

Olej z PACHNOTKI (Perilla), naturalny, tłoczony na zimno (20ml)

Olej z pachnotki (Perilla Oil)
Jeden z cenniejszych olei roślinnych. Ma bardzo korzystny wpływ na skórę, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, hamuje rozwój bakterii odpowiedzialnych za trądzik młodzieńczy. Stymuluje produkcję w skórze wielu enzymów, co przekłada się na jej elastyczność i jędrność.

Więcej szczegółów

Stan: dostępnych 5

14,50 zł

Olej z pachnotki (Perilla Oil)
Olej pozyskiwany jest z owoców Pachnotki Zwyczajnej (Perilla Frutescens), jednorocznej rośliny oleistej. Jej naturalne stanowiska znajdują się w całej Południowej Azji, a uprawiana jest obecnie na całym świecie (w klimacie subtropikalnym - naturalnie).
Olej stanowi do 50% zawartości owoców (w odmianie zielonolistnej).

Działanie
Jeden z cenniejszych olei roślinnych. Ma bardzo wysokie stężenie nienasyconych kwasów tłuszczowych (w tym alfa-linolenowego i Omega 3), ponadto zawiera znaczne ilości flawonoidów, kwasu rozmarynowego i innych związków fenylowych.
Wszystkie te związki mają korzystny wpływ na skórę, działają silnie antyoksydacyjnie i aseptycznie, wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych, hamują rozwój bakterii odpowiedzialnych za trądzik młodzieńczy.
Związki zawarte w oleju działają jako naturalny katalizator, stymulując produkcję w skórze wielu enzymów, co przekłada się na jej elastyczność i jędrność.

Olej z pachnotki zwalcza zaburzenia w metabolizmie tłuszczów związane z brakiem nienasyconych kwasów tłuszczowych, hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych.
Na koniec nie sposób nie wspomnieć o działaniach typowo medycznych, olej z pachnotki łagodzi egzemy o charakterze atopowym, przyspiesza gojenie się ran.

Wszystkie te cechy oleju predysponują go do zastosowań kosmetycznych dla wielu rodzajów cery od cery suchej i atopowej, poprzez dojrzałą, po skórę dotkniętą zmianami trądzikowymi.

Olej znakomicie wpływa na włosy (rozdwajające się końcówki) i paznokcie, a także na skórę głowy (zmiany łuszczycowe).

Sposób stosowania: Olej można bezpośrednio stosować na skórę, skórę głowy, włosy i paznokcie.

Składniki: Perilla Frutescens Oil - RAW

Pojemnośc: 20ml
Producent: ESENT, Polska

Produkty powiązane