Masło MONOI - 100% roślinne (200ml) Powiększ do pełnego rozmiaru

Masło MONOI - 100% roślinne (200ml)

Masło Monoi (MONOI de Tahiti) - nadaje skórze miękkość, jedwabistość, chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych, a także przed utratą wody.
Jest substancją mającą właściwości aseptyczne, łagodzi podrażnienia skóry.
Stosowane jest także przy pielęgnacji suchych, łamliwych włosów, zapobiega rozdwajaniu się końcówek.

Więcej szczegółów

Stan: dostępnych 2

32,50 zł

Masło Monoi (MONOI de Tahiti) - przygotowywane z kwiatów i pąków gardenii tahitańskiej (Gardenia Taitensis) macerowanych w zimnotłoczonym oleju kokosowym przez okres minimum dwóch tygodni. W temperaturze pokojowej jest ciałem stałym, ma biały kolor i przyjemny miły zapach. 

Masło Monoi nadaje skórze miękkość, jedwabistość ( dzięki naturalnej zawartości salicylianu metylu ), chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych, a także przed utratą wody ( działanie nawilżające jest silniejsze i bardziej długotrwałe niż oleju kokosowego).
Przynosi ulgę skórze poparzonej przez słońce ( czy źle dobrany czas na solarium ). Jest substancją mającą właściwości aseptyczne, łagodzi podrażnienia skóry.
Stosowane jest także przy pielęgnacji suchych, łamliwych włosów, zapobiega rozdwajaniu się końcówek.
Świetnie sprawdza się jako masło do masażu i jako dodatek w olejkach do kąpieli.

Stosowanie
Masło MONOI stosujemy bezpośrednio na suchą lub lekko wilgotną skórę np. przed kąpielą bądź masażem. Odrobinę masła rozgrzewamy między palcami i aplikujemy na lekko wilgotną skórę twarzy, szyi, dekoltu oraz okolice oczu.
Można go również dodawać do kąpieli, podczas której nada skórze piękny zapach i lekko ją natłuści.

Używany jako dodatek do kosmetyków, kremów bądź balsamów - dodajemy go tuż przed użyciem.

W przypadku użycia jako maski na włosy, aplikujemy go na suche nieumyte włosy. Wmasowujemy go tak we włosy jak i skórę głowy, pozostawiamy no okres około 30 minut, po czym myjemy włosy delikatnym szamponem.

SKŁADNIKI (INCI): Persea Gratissima Oil (olej z awokado), Hydrogenated Vegetable Oil
Pochodzenie surowca : Polinezja Francuska, konfekcjonowany UK.

Pojemność: 200ml
Producent: Esent

Produkty powiązane