Kadzidło KOBUNBOKU (japońskie, naturalne) MEDYTACYJNE Powiększ do pełnego rozmiaru

Kadzidło KOBUNBOKU (japońskie, naturalne) MEDYTACYJNE

Kadzidło japońskie Kobunboku jest bardzo popularnym kadzidłem przeznaczonym do praktykowania medytacji.
Posiada niesamowity aromat dzięki tradycyjnej mieszance drzewa sandałowego, borneolu z drzewa kamforowego, cynamonowca wonnego (kasji), goździka i innych leczniczych ziół.

Więcej szczegółów

Kadzidło japońskie Kobunboku jest bardzo popularnym kadzidłem przeznaczonym do praktykowania medytacji.

Kobunboku reprezentuje kwiat śliwy (moreli) japońskiej. Kwiat tego drzewa od dawna znany jest jako "kwiat pokoju". Japońskie słowo "ko" oznacza miły, "bun" - elegancki, natomiast "boku" - drzewo, drewno.

Posiada niesamowity aromat dzięki tradycyjnej mieszance drzewa sandałowego, borneolu z drzewa kamforowego, cynamonowca wonnego (kasji), goździka i innych leczniczych ziół.

Składniki kadzidła:

Cynamonowiec wonny, c. chiński, cynamon chiński, kasja (Cinnamomum cassia (L.) J.Presl) jest rośliną leczniczą, wykazującą silne działanie dezynfekujące.
Z liści i młodych gałązek wytwarza się olejek eteryczny zwany kasją lub olejkiem kasjowym. Kora używana jest jako cynamon. Jest on przyprawą, jednakże mniej cenną niż cynamon cejloński. Laski cynamonu są zawsze skręcone w pojedyncze rurki.
Z kory korzeni wytwarza się kamforę. Z nasion wytwarza się olej wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym.
Cynamonu i kasji używano do wytarzania oleju świętego oraz jako pachnidła.

Borneol to środek zapachowy, przypominający kamforę. Można go znaleźć w kilku gatunkach Artemisia i Dipterocarpaceae. Występuje jako składnik wielu olejków eterycznych i jest naturalnym środkiem odstraszającym owady, stosowanym w lecznictwie.

Firma Baieido od ponad 350 lat zajmuje się kadzidłami. Metoda ich produkcji została przekazana z pokolenia na pokolenie, w nieprzerwanej tajnej tradycji ustnej. Jest gorącym pragnieniem firmy Baieido, by zapewnić klientom prawdziwe święte aromaty czystych, wysokiej jakości kadzideł, produkowanych za pomocą metod stosowanych od roku 1657.


Czas palenia ok. 30 minut; opakowanie ok. 25 kadzideł; długość 13 cm

Produkty powiązane