Dlaczego nasze dzieci chorują? (książka) Powiększ do pełnego rozmiaru

Dlaczego nasze dzieci chorują? (książka)

"Dlaczego nasze dzieci chorują? Jak żywność przetworzona przyczynia się do epidemii chorób przewlekłych i co rodzic (oraz lekarze) mogą z tym zrobić?" Michelle Perro, Vincanne Adams

Więcej szczegółów

Stan: dostępnych 3

38,17 zł

Obniżka!

-15%

44,90 zł

Alergie pokarmowe, astma, wrzodziejące zapalenie jelit, celiakia, refluks, cukrzyca – to tylko nieliczne, bardzo trudne do wyleczenia choroby przewlekłe, na które zapada coraz większa liczba dzieci w Europie i na świecie. Jeśli chcesz uchronić swoją pociechę przed cierpieniem oraz skomplikowanym, często trwającym bardzo długo procesem rekonwalescencji, koniecznie zajrzyj do książki Dlaczego nasze dzieci chorują?.

Autorki – dr Michelle Perro oraz Vincanne Adams – starają się obiektywnie odpowiedzieć na fundamentalne pytanie: „Co wpędza nasze dzieci w choroby?”. Przestawiają naukowe, kliniczne dowody na to, jak bardzo negatywny wpływ na zdrowie ludzi ma wciąż postępująca industrializacja rolnictwa i chemizacja produkcji żywności. Popierają je wieloma przykładami z własnej praktyki.

Dzieci już od pierwszych dni życia narażone są na wdychanie powietrza pełnego szkodliwych toksyn oraz spożywanie produktów zawierających ogromne ilości pestycydów, antybiotyków i hormonów. To stopniowo osłabia ich układ odpornościowy, mózg i organy. Współczesna medycyna nie potrafi uchronić najmłodszych przed tymi zagrożeniami.

Niesprawne modele opieki i ograniczone metody rozpoznawania przyczyn chorób sprawiają, że rodzice sami muszą poszerzać wiedzę na temat chorób dietozależnych, funkcjonowania flory jelitowej i zaburzeń szczelności jelit. 

 Z lektury książki dowiesz się:
- jak pomóc chronicznie chorym dzieciom,

- czym jest żywność industrialna,
- dlaczego technologie GM, które miały chronić nas przed szkodliwymi substancjami, obecnie generują ogromną ilość toksyn,
- jak duże znaczenie dla zdrowia dziecka i jego rozwoju ma jakość produktów, które podajesz mu na talerzu.



Eksperci polecają:

"Zdrowie dziecka to jeden z najczęstszych problemów, z którymi spotykam się na co dzień. Historie opisane w tej książce przypominają mi moich pacjentów, co pokazuje, że temat jest uniwersalny i niezwykle aktualny. Dzięki takim publikacjom rośnie świadomość rodziców w zakresie znaczenia profilaktyki oraz dostępnych metod leczenia.
Szczególnym wyzwaniem, z jakim musimy się zmierzyć, jest plaga chorób przewlekłych, takich jak choroby autoimmunologiczne, metaboliczne czy alergie, które dotykają coraz młodszych pacjentów. Jeśli chcemy pomóc naszym dzieciom, powinniśmy skorzystać z metod medycyny integracyjnej, opartej na holistycznym podejściu i zindywidualizowanej terapii. W tej książce znajdziesz wiele nowych informacji na temat jakości pożywienia, znaczenia mikrobiomu czy nadwrażliwości pokarmowych, a zawarte w niej wskazówki pomogą ci dotrzeć do źródła choroby i wyeliminować przyczyny problemów zdrowotnych dziecka."
-dr n. med. Mirosława Gałęcka
Instytut Mikroekologii


"Co wpędza dzieci w choroby przewlekłe? Jeszcze niedawno dotykały one głównie osoby starsze. Potem chorowali coraz młodsi… Dziś jesteśmy świadkami strasznego zjawiska: chorują nawet małe dzieci. A bywa i tak, że już rodzą się chore! Odpowiedź na pytanie postawione w tytule książki jest jednoznaczna – za wszystko odpowiada niewłaściwa dieta. Autorki, opierając się na wynikach badań naukowych, pokazują, że sposób odżywiania ma ogromny wpływ na zdrowie. Niestety środowiska medyczne, a także sami pacjenci, wciąż uważają, że metody uwzględniające rolę pożywienia w procesie leczenia mają wątpliwą skuteczność.
Konwencjonalna medycyna spycha leczenie dietą na margines. Tymczasem Michelle Perro i Vincanne Adams udowadniają, że jedzenie to nie tylko źródło energii, ale przede wszystkim informacja dla organizmu. Sposób odżywiania decyduje o przyszłości naszych dzieci, a tym samym o kondycji kolejnych pokoleń. To książka dla wszystkich, którzy planują rodzicielstwo, i dla rodziców, którzy poszukują najlepszych źródeł pożywienia dla swoich dzieci. Nie jesteśmy bezradni. Niech jedzenie stanie się naszym lekarstwem, a nie trucizną."
Julia Trawińska, prezes Fundacji Medycyny Stylu Życia, 
założycielka portalu www.leczenie.org


"Podczas lektury tej książki nawet człowiek o konserwatywnych poglądach musi dojść do wniosku, że przemysłowy system produkcji żywności wymaga natychmiastowych i gruntownych zmian."
STEVEN M. DRUKER
autor książki Altered Genes, Twisted Truth


"Lektura obowiązkowa dla każdego lekarza, każdej matki i każdego, kto chce uniknąć jakiejś choroby przewlekłej albo się z niej wyleczyć."
JEFFREY M. SMITH,
autor książki Genetic Roulette


"Nawet jeśli jesteś obeznany z kontrowersjami, jakie narosły wokół genetycznie modyfikowanej żywności i zdrowego żywienia, z książki dr Perro i dr Adams dowiesz się wielu nowych rzeczy. Ta świetnie udokumentowana i starannie przygotowana pozycja prowokuje do myślenia. Frapująca, ważna lektura."
dr JENNIFER MARGULIS
autorka książki Your Baby, Your Way


"Ta przełomowa książka łączy w sobie najnowsze badania naukowe nad zdrowiem jelit i mikrobiomem z przejmującymi dowodami na temat zagrożeń związanych z przemysłową i genetycznie modyfikowaną żywnością, co może tłumaczyć katastrofalnie zły stan zdrowia naszych dzieci w dzisiejszych czasach."
lek. med. AKIL PALANISAMY
autor książki The Paleovedic Diet


Ilość stron: 316

Produkty powiązane