Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku (książka) Powiększ do pełnego rozmiaru

Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku (książka)

"Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku" Durst Markus, Iding Doris, Wafler Johanna

Więcej szczegółów

Stan: dostępnych 2

41,50 zł

Gotujmy według ajurwedy i delektujmy się potrawami z krajowych warzyw, owoców i ziół.
Spożywanie pokarmów dostosowanych do typu osobowości wprowadza człowieka w stan równowagi, zapewnia organizmowi dobrą przemianę materii i pomaga usunąć z niego substancje toksyczne.

Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Również europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i owoce, można przyrządzać zgodnie z zasadami ajurwedy. 90 przepisów wegetariańskich, zawartych w tej książce, jest tego dowodem. Potrawy odpowiadają porom roku, są proste w przygotowaniu, a mimo to wyrafinowane w smaku.

Książka zawiera wprowadzenie do filozofii ajurwedyjskiej oraz zalecenia żywieniowe i wykaz artykułów spożywczych wskazanych dla różnych typów konstytucyjnych.

Książka bardzo przyjazna czytelnikowi, w sposób przejrzysty podaje podstawowe zasady zdrowego i dostosowanego do własnego typu konstytucji żywienia.

Liczba stron: 144
Twarda oprawa, estetycznie wydana, doskonała na prezent!

Produkty powiązane