Klasztorna Kuchnia Świętej Hildegardy - Zupy i Przystawki (książka) Powiększ do pełnego rozmiaru

Klasztorna Kuchnia Świętej Hildegardy - Zupy i Przystawki (książka)

"Klasztorna spiżarnia zdrowia. Przetwory, które leczą", Zbigniew T. Nowak

Więcej szczegółów

W niniejszej książce (oraz w całej serii, którą ona rozpoczyna) zaprezentowano przepisy przygotowane zgodnie z medycznymi zaleceniami św. Hildegardy z Bingen - dostosowane do wymogów współczesnej kuchni.
Za podstawę tej wyjątkowej publikacji posłużyły księgi Hildegardy z Bingen, gruntownie zbadane przez doktora nauk medycznych Gottfrieda Hertzkę, który potwierdził trafność i zadziwiającą zgodność zaleceń świętej z odkryciami współczesnej wiedzy medycznej - i z powodzeniem jej rady stosował w praktyce lekarskiej.

W tej niezwykłej książce kucharskiej znajdziemy przepisy na wspaniałe zupy i przystawki przygotowane zgodnie ze wskazówkami św. Hildegardy dotyczącymi medycyny i zdrowego trybu życia.

Liczba stron: 160

Produkty powiązane