Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących (książka) Powiększ do pełnego rozmiaru

Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących (książka)

"Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących", Sergei Boutenko

Więcej szczegółów

Stan: Ten produkt nie jest już dostępny


43,00 zł

Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja!

Fenomenalny przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko.  Siergei Boutenko odkrywa przed czytelnikiem korzyści zdrowotne nowego trendu w żywieniu, który szturmem zdobywa salony i prestiżowe restauracje.

Brzoza, topola, tatarak, czeremcha, koniczyna, ślaz, mniszek, szarłat, trawa… te rośliny znajdziesz na najbliższej łące, w lesie, ogródku czy na trawniku. I wszystkie możesz bezpiecznie zjeść, zupełnie za darmo!

Przed tobą przewodnik po fascynującym i bogatym w nowe smaki i wartości odżywcze świecie jadalnych roślin!


Wskazówki Sergeia, doświadczonego w zbieractwie dzikich roślin, pozwolą ci z łatwością opanować:

- podstawowe zasady bezpiecznego zbierania ponad 60 dzikich roślin,
- sposoby identyfikacji jadalnych roślin i rozpoznawanie tych trujących,
- metody konserwacji, dzięki którym można je dłużej przechowywać i przetwarzać w zdrowe posiłki.

Książka zawiera także 67 przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi do sałatek, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników.

Zainspiruj się poszukiwaniami Siergeia Boutenko i odkryj, że twoje najbliższe podwórko jest pełne darmowego, zdrowego jedzenia!

Liczba stron: 312

Produkty powiązane