Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących (książka) Powiększ do pełnego rozmiaru

Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących (książka)

"Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących", Sergei Boutenko

Więcej szczegółów

Stan: dostępnych 5

44,00 zł

Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja!

Fenomenalny przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko.  Siergei Boutenko odkrywa przed czytelnikiem korzyści zdrowotne nowego trendu w żywieniu, który szturmem zdobywa salony i prestiżowe restauracje.

Brzoza, topola, tatarak, czeremcha, koniczyna, ślaz, mniszek, szarłat, trawa… te rośliny znajdziesz na najbliższej łące, w lesie, ogródku czy na trawniku. I wszystkie możesz bezpiecznie zjeść, zupełnie za darmo!

Przed tobą przewodnik po fascynującym i bogatym w nowe smaki i wartości odżywcze świecie jadalnych roślin!


Wskazówki Sergeia, doświadczonego w zbieractwie dzikich roślin, pozwolą ci z łatwością opanować:

- podstawowe zasady bezpiecznego zbierania ponad 60 dzikich roślin,
- sposoby identyfikacji jadalnych roślin i rozpoznawanie tych trujących,
- metody konserwacji, dzięki którym można je dłużej przechowywać i przetwarzać w zdrowe posiłki.

Książka zawiera także 67 przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi do sałatek, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników.

Zainspiruj się poszukiwaniami Siergeia Boutenko i odkryj, że twoje najbliższe podwórko jest pełne darmowego, zdrowego jedzenia!

Liczba stron: 312

Produkty powiązane