Kuchnia wegetariańska. Polskie przepisy (książka) Powiększ do pełnego rozmiaru

Kuchnia wegetariańska. Polskie przepisy (książka)

"Kuchnia wegetariańska. Polskie przepisy" Katarzyna Rozmysłowicz

Więcej szczegółów

Dla wegetarian, osób gotujących dla wegetarian i wszystkich którzy chcieliby spróbować dań bezmięsnych.
Kuchnia wegetariańska oparta na polskich tradycjach kulinarnych, z polskich składników.

Dania są proste i nie wymagają długiego procesu przygotowania. Ważne są w nich świeże, sezonowe owoce, warzywa i zioła. Autorka prowadzi pensjonat w Bieszczadach. Na co dzień gotuje jarskie dania, które serwuje rodzinie i gościom. Bogate doświadczenie oraz zachwyt stołowników przeniosła do książki, pokazując nietypowe połączenia produktów i smaków.

W książce między innymi: placki z cukinii, babka ponczowa, melony z miodem, zupa ziemniaczana z bobem, nalewka z owoców tarniny.

Dzięki książce 'Kuchnia wagetariańska':
• ugotujesz pyszne i zdrowe wegetariańskie dania
• wykorzystasz sezonowe owoce, warzywa i zioła
• łatwo odnajdziesz przepis idealny na każdą porę roku
Książka podzielona została na pory roku. W każdym dziale znajdziemy przepisy na dania główne, zupy, przystawki i przekąski, desery i napoje a latem i jesienią dodatkowo na przetwory.
Każdy spośród 145 przepisów przepis składa się z listy produktów oraz opisu krok po kroku, jak go przygotować. Jest czas przygotowania i wskazanie liczby porcji. Większość gotowych potraw została pokazana na fotografiach dołączonych do przepisów.
Na początku książki znajduje się tematyczny spis treści, a na końcu alfabetyczny indeks potraw.
Zintegrowana oprawa sprawia, że książka łatwo się otwiera, jest lekka i przyjazna w użytkowaniu.

Autorka prowadzi w pensjonat Przystanek Cisna, do którego, razem z mężem, zaprasza turystów. Jej pasja i jej historia została dostrzeżona przez redakcje najważniejszych czasopism kobiecych oraz reporterów stacji TVN.


Liczba stron: 128 

Produkty powiązane