KAMFORA naturalna! (Kadzidło) - 25g Powiększ do pełnego rozmiaru

KAMFORA naturalna! (Kadzidło) - 25g

Kamfora jest woskowym białym lub przezroczystym ciałem stałym, o wyraźnie silnym aromatycznym zapachu. Występuje w drewnie Laurel Canphor, dużego, wiecznie zielonego drzewa występującego w Azji. Neutralizuje negatywne wpływy i negatywne energie (skutecznie!), wspomaga koncentrację, lekko aktywizuje i stymuluje, jest używana do ofiarowania Bóstwom.

Więcej szczegółów

KAMFORA NATURALNA!

Kamfora jest woskowym białym lub przezroczystym ciałem stałym, o wyraźnie silnym aromatycznym zapachu. Występuje w drewnie Laurel Canphor, dużego, wiecznie zielonego drzewa występującego w Azji.


Czysta kamfora ma postać białego ciała stałego o silnym, charakterystycznym zapachu. Należy ją trzymać w zamkniętym opakowaniu, gdyż w temperaturze pokojowej ulega sublimacji – zmienia postać ze stałej w gazową. Stąd wzięło się powiedzenie „znikł jak kamfora”.

Właściwości:
- neutralizuje negatywne wpływy i negatywne energie (skutecznie!)
- korzystnie działa świadomość mentalną
- wspomaga koncentrację
- lekko aktywizuje i stymuluje
- jest używana do ofiarowania Bóstwom.


Wskazówki dotyczące mieszania: Kamfora pasuje do rozmarynu, lawendy, rumianku, tymianku, melisy, werbeny, Erdraucha, kadzidełka, benzoesu, styraksu, mięty pieprzowej,

Właściwości prozdrowotne: Kamfora jest łatwo wchłaniana przez skórę, gdzie selektywnie stymuluje zakończenia nerwowe wrażliwe na zimno, wywołując uczucie ciepła po energicznym zastosowaniu lub uczucie chłodu po delikatnym nałożeniu. Działanie to indukuje również lekkie miejscowe znieczulenie i ma działanie wtórne przeciwbakteryjne.
Te efekty są szczególnie widoczne w płucach i drogach oddechowych, jeśli kamfora jest wdychana jako aerozol.

Dawniej stosowana była w tradycyjnej medycynie Indii, Chin i Japonii jako środek przeciwkaszlowy podczas przeziębienia, zapalenia oskrzeli i astmy oraz w formie maści na bóle reumatyczne, zwichnięcia i bóle mięśniowe

Sposób użycia: należy spalać w kadzielniczkach, z wykorzystaniem węgla trybularzowego (w pastylkach) lub drzewnego. 
Węgiel należułożyć na usypanym wcześniej kopczyku z natutalnego podkładu: soli, piasku, popiołu ryżowego, a następnie podpalić. 
Kiedy węgiel rozpali się do czerwoności - umieścić na nim szczyptę kamfory (po chwili zacznie się tlić, wydzielając zapach).


Waga: 25g
Kraj pochodzenia: Chiny

Produkty powiązane