Miód AŁTAJSKI, GRYCZANY (naturalny, 650g) - SYBERIA! Powiększ do pełnego rozmiaru

Miód AŁTAJSKI, GRYCZANY (naturalny, 650g) - SYBERIA!

100% naturalny, ałtajski miód gryczany, z nieskażonych, czystych terenów Syberii (Ałtaj).
Jest to obszar, gdzie nie używa się żadnych pestycydów, nieskażony cywilizacją.
Miód bardzo wysokiej jakości, o niezwykle cennych wartościach i parametrach odżywczych.

Więcej szczegółów

100% naturalny, ałtajski miód gryczany, z nieskażonych, czystych terenów Syberii (Ałtaj).
Jest to obszar, gdzie nie używa się żadnych pestycydów, nieskażony cywilizacją.
Miód bardzo wysokiej jakości, o niezwykle cennych wartościach i parametrach odżywczych.

Unikalne rośliny występujące na Ałtaju charakteryzują się niezwykłymi prozdrowotnymi cechami.
Miód jest zbierany przez pszczoły z kwiatów gryki i zawiera dużą liczbę związków organicznych - jest ich ponad 1000 (blisko dwa razy więcej niż w miodach pochodzących z Europy, czy Nowej Zelandii).

Prozdrowotne właściwości tego miodu są bardzo cenione i wykorzystywane do tworzenia suplementów diety, kosmetyków, a nawet leków. Tylko miód z tamtych rejonów jest tak wysoce ceniony, a rosnące rośliny wykazują się znacznie silniejszymi właściwościami zdrowotnymi niż w innych miejscach na świecie. 

MIÓD GRYCZANY
Ałtajski Miód Gryczany z Syberii wyróżnia się niezwykle kwiatowym, aromatycznym oraz łagodnym smakiem i pięknym kolorem przypominającym mocną herbatę. 
Pozytywnie wpływa na układ krwionośny, oddechowy, nerwowy i odpornościowy.
Polecany jest osobom z chorobami serca, problemami z miażdżycą, odpornością oraz niedokrwistością.

Nektar kwiatów gryki - jeden z bardziej wartościowych i cenionych miodów, o charakterystycznym, intensywnym smaku.

Miód ten ma wyrazisty zapach, przypominający zapach kwiatów gryki. Smak ma ostry, a nawet lekko piekący. 
Miód enzymatyczny. Posiada dużo soli mineralnych oraz magnezu. 

Gryka wyróżnia się szczególnie wysoką zawartością magnezu, soli mineralnych i rutyny, dlatego zaliczamy ją do tzw. diety antynowotworowej.
W miodzie gryczanym jest dużo witaminy C (do 120 mg). Odznacza się on także wysoką aktywnością antybiotyczną.

Miód gryczany stosowany jest w leczeniu schorzeń układu krążenia – szczególne na tle miażdżycowym. Także w chorobach wątroby i przy osłabieniu wzroku, słuchu i pamięci. 
Polecany bardzo często w leczeniu niedokrwistości i w leczeniu nieżytów górnych dróg oddechowych. Sprzyja tworzeniu się kostnicy po złamaniach.
Pomocny w stanach wyczerpania nerwowego, a także przy nadciśnieniu, zapaleniu nerek i przy grypach gorączkowych.
Pomocny w zapaleniu opłucnej i leczeniu jaskry.


Składniki: 100 % miód (Mel) z kwiatów gryki.


Nasze miody są żywe, aktywne biologicznie, nigdy nie były podgrzewane, ani wzbogacane żadnymi dodatkami.
Prawdziwy smak miodu!


Kraj pochodzenia: Rosja, Syberia
Waga:
 650g

Produkty powiązane