IMBIR ŻÓŁTY, Plai Imbir (Zingiber Cassumunar) - suszone plastry (50g) Powiększ do pełnego rozmiaru

IMBIR ŻÓŁTY, Plai Imbir (Zingiber Cassumunar) - suszone plastry (50g)

Suszone plastry IMBIRU ŻÓŁTEGO (Zingiber Cassumunar) - Plai Imbir
Zingiber Cassumunar jest wysoko ceniony ze względu na swoje właściwości przeciwbólowe, przeciwzapalne, odmładzające i relaksujące. Ma również właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne. Ponadto olejek z Plai wykazuje działanie przeciwdrobnoustrojowe wobec szerokiej gamy bakterii Gram-dodatnich i Gram-ujemnych, dermatofitów i drożdży.

Więcej szczegółów

Suszone plastry IMBIRU ŻÓŁTEGO (Zingiber Cassumunar) - Plai Imbir

Imbir Cassumunar, botanicznie należący do rodzaju Zingiber, jest podziemnym, rozgałęzionym kłączem należącym do rodziny Zingiberaceae.
Jest on stosowany w azjatyckich lekach naturalnych jako środek przeciwzapalny. Kłącza są wyciskane do soku lub moczone w herbacie, aby złagodzić niestrawność żołądka, wzdęcia i stany zapalne.
Kłącza są również preferowane ze względu na ich właściwości przeciwutleniające, które chronią komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki i są spożywane w celu wzmocnienia układu odpornościowego przed przeziębieniami, grypą, zapaleniem płuc i innymi chorobami.
W Malezji i Indonezji imbir Cassumunar jest przygotowywany jako lek przeciwbólowy 
obniżający gorączkę, leczący organizm po porodzie, łagodzący ból.


Zingiber Cassumunar Roxb lub Plai jest wysoko ceniony ze względu na swoje właściwości przeciwbólowe, przeciwzapalne, odmładzające i relaksujące.
Ma również właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne. Ponadto olejek z Plai wykazuje działanie przeciwdrobnoustrojowe wobec szerokiej gamy bakterii Gram-dodatnich i Gram-ujemnych, dermatofitów i drożdży.

Imbir Cassumunar uwalnia słodki, aromatyczny zapach przypominający ziemiste i pikantne niuanse kurkumy, imbiru i kamfory. Kłącza nadają również leczniczy, ziemisty, subtelnie gorzki i pieprzny smak leczniczym tonikom i potrawom kulinarnym.
Napoje z imbirem Cassumunar są zwykle podawane z miodem lub dodatkiem cukru, aby uzyskać słodszy smak.
Sproszkowany imbir Cassumunar można dodawać do napojów leczniczych lub mieszać w daniach kulinarnych jako przyprawę.



NIEZWYKŁY KORZEŃ IMBIRU
Imbir rośnie głównie w krajach azjatyckich. Pełen korzyści zdrowotnych, dzięki długiej historii stosowania w różnych formach medycyny tradycyjnej / alternatywnej, imbir jest naprawdę cennym pożywieniem.
Imbir może znacznie obniżyć poziom cukru we krwi i zmniejszyć ryzyko chorób serca. 
Aktywny składnik imbiru może pomóc w zwalczaniu infekcji, przeziębień, chorób górnych dróg oddechowych.
Imbir jest bardzo pomocny w leczeniu zakażeń grzybicznych.

Jest on korzeniem znanym z właściwości energetyzujących i stymulujących.
Imbir, bogaty w minerały, takie jak mangan, fosfor i magnez, jest doskonałym dodatkiem
do twojej diety. Zacznij poranki od imbiru, aby dostać zastrzyk energii, jednocześnie wzmacniając zdrowie ciała.
Dzięki charakterystycznemu smakowi imbir może być stosowany w szerokiej gamie potraw, w tym słodkich i pikantnych. Jako bardzo popularny składnik do pieczenia, dobrej jakości suszony imbir podnosi smak i dodaje natychmiast rozpoznawalny aromat do ciasta lub deserów.

Imbir jest zalecany pacjentom z chemioterapią cierpiącymi na nudności, ponieważ jego naturalne właściwości nie wchodzą w interakcje z lekami i pomagają łagodzić nudności.



Kraj pochodzenia:
 Tajlandia

Waga: 50g (cięte, suszone plastry)

Produkty powiązane