Jagody GOJI (suszone) - 100g Powiększ do pełnego rozmiaru

Jagody GOJI (suszone) - 100g

NAJCENNIEJSZY OWOC ŚWIATA. BEZ SIARKI I KONSERWANTÓW!

 

Więcej szczegółów

Jagoda Goji od wieków zajmuje bardzo ważne miejsce w tradycyjnej chińskiej medycynie. Owoc ten ma pozytywny wpływ na pracę nerek, a nerki w medycynie chińskiej powiązane są z siłą życiowa i witalnością.

Bogactwo witamin, minerałów, aminokwasów i przeciwutleniaczy
Jagody Goji to wyjątkowe owoce, które są naturalnym źródłem licznych składników odżywczych, witamin i minerałów: m.in. witaminę C, witaminy z grupy B, składniki mineralne: żelazo, wapń, cynk, selen, flawonoidy. 
Zawierają polisacharydy, które wzmacniają system odpornościowy. 
Są kompletnym źródłem białka. Zawierają aż 19 różnych aminokwasów, co ważne w tym 8 aminokwasów egzogennych, między innymi izoleucynę oraz tryptofan. Aminokwasy są niezbędne dla organizmu, pełnią ważną funkcję w metabolizmie, są także budulcem białek i mięśni. 
Jagoda Goji to także źródło karotenoidów, w tym beta karotenu, którego zawiera więcej niż marchew. 
W Goji znajdują się także nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolowy, który jest pomocny w odchudzaniu oraz kwas Omega 6.
Owoc ten to także źródło antyoksydantów, ich wysokie stężenie pomaga w walce z wolnymi rodnikami, a co za tym idzie wpływa na spowolnienie procesu starzenia się organizmu.

Pozytywny wpływ na zdrowie i samopoczucie
Jagoda Goji dostarcza organizmowi niezbędne do jego funkcjonowania składniki odżywcze.
Współczesne badania udowodniły, że goji przyczynia się do obniżenia ciśnienia krwi, wzmacnia system immunologiczny, reguluje poziom cukru we krwi.

Właściwości

Owoce Goji zlecane są w leczeniu reumatyzmu spowodowanego zimnym i wilgotnym klimatem. Długotrwale stosowanie zapewniają wzmocnienie stawów, kości, systemu odpornościowego, wyszczuplają, opóźniają procesy starzenia, zwiększają witalność, poprawiają wzrok. 
Ich spożywanie zalecane jest dzieciom z obniżoną odpornością oraz osobom żyjącym w dużym stresie. Dieta wzbogacona o te owoce pomaga wyregulować pracę serca i ciśnienie krwi oraz hamuje procesy starzenia - to zapewne przyczynia się do powszechnego przekonania o dobroczynnym wpływie Goji na męską płodność i potencję.
W medycynie chińskiej stosowane są przy chorobach serca, nerek, płuc, wątroby, na wzmocnienie oczu, mięśni i kości. Spożywanie Goji hamuje syntezę cholesterolu, zapobiegając przemianom tłuszczowym wątroby. 
Polecane szczególnie dla sportowców.

Sposób spożycia:
Owoce Goji nadają się do spożycia na surowo, jak również pod postacią soków, przetworów, jako dodatek do wina. Można je dodawać do musli, ciast, zup i innych potraw itp. Dobrze smakują również zaparzone w herbacie i zjedzone po jej wypiciu.

Owoce bez siarki i konserwantów. 

Kraj pochodzenia: Albania
Waga: 100g

Produkty powiązane