Pasta wzmacniająca, ajurwedyjska - CHYAWANPRASH Powiększ do pełnego rozmiaru

Pasta wzmacniająca, ajurwedyjska - CHYAWANPRASH

Dodaje energii, odmładza, poprawia odporność i korzystnie wpływa na cerę i włosy. Łagodzi skutki stresu i poprawia nastrój. Wspiera cały organizm.

Więcej szczegółów

Stan: dostępnych 12

17,21 zł

Obniżka!

-7%

18,50 zł

Chyawanprash to ajurwedyjska wzmacniająca pasta (suplement diety) o konsystencji dżemu i słodko-kwaśnym smaku, sporządzona według tradycyjnej receptury.
Ta ajurwedyjska pasta jest unikatową kombinacją ponad 49 najcenniejszych ziół połączonych z niezwykle bogatym w witaminę C owocem amla. Dzięki temu jest on najlepszym ziołowym ajurwedyjskim preparatem, który dodaje energii, odmładza, poprawia odporność i korzystnie wpływa na cerę i włosy. Łagodzi skutki stresu i poprawia nastrój. Pomaga regenerować organizm osłabiony chemioterapią lub niektórymi schorzeniami, takimi jak gruźlica, astma, podagra, schorzenia nerek i układu trawiennego.
Polecana zwłaszcza w zimie, ponieważ lekko ogrzewa, witalizuje (ma średnio-pikantny smak)

Ta owocowo-ziołowa mieszanka jest źródłem wielu cennych składników, w tym witaminy C i przeciwutleniaczy. Odpowiednia dla wszystkich typów dosha, wzmaga energię Vata, osoby z nadmiarem Pitta nie powinny spożywać pasty w czasie upałów.

Działanie:
- zapobiega infekcjom układu oddechowego, łagodzi kaszel i objawy astmy, działa wykrztuśnie
- reguluje prace układu trawiennego
- poprawia pamięć i spowalnia procesy starzenia
- obniża poziom cholesterolu
- oczyszcza krew, wątrobę, jelita, trzustkę z osadów toksyn, wzmacnia ich funkcje
- wzmacnia kości i zęby (zwiększa wchłanianie wapnia)
- korzystnie wpływa na gospodarkę hormonalną, sprawność seksualną i płodność

- stymuluje wzrost włosów
- poprawia krążenie, reguluje ciśnienie i wzmacnia mięsień sercowy
- zalecany jako środek ogólnowzmacniający, regenerujący obniżone podstawowe funkcje organizmu


Sposób użycia:
Dabur Chyawanprash dostępny jest w formie brązowej pasty o konsystencji dżemu. Ma słodko-kwaśny posmak z delikatną ostrą nutą. Chyawanaprash może być spożywany jako samodzielny produkt lub jako smarowidło na różnego rodzaju pieczywo, krakersy etc. Niektórzy uwielbiają spożywać go w formie napoju mieszając go z mlekiem. We wszystkich przypadkach zachowuje on swoje terapeutyczne i zdrowotne właściwości. Zalecane jest spożywanie 1-2 łyżeczek 2 razy dziennie ( rano i wieczorem, przynajmniej 15 minut przed jedzeniem ). Dzieci max 1 łyżeczkę.

Skład:
Amla (agrest indyjski), pieprz długi, pistacia integerrima, szafran, ipomoea digitata, bala, tinospora cordifolia, szparag satavari, klarowane masło ghee, indyjski żeń-szeń, kora cynamonowa, cynamon, kudzu, olej sezamowy, gałka muszkatałowa, miód, szparag lekarski, bambus, lili wodna, kardamon, haritaki (migdałecznik), goździk, indyjska róża kasztanowa, malwa, okrężnica bagienna, galas, irish root, lukrecja gładka, wasaka, trawa orzechowa (cyperus rotundus), drzewo sandałowe, kurkuma, rodzynki, sorbinian potasu, olej sezamowy, barszcz zwyczajny, cukier, kryształka kolankowata, fasola mungo, fasola złota, miechunka rozdęta i inne.
Pełna lista składników na opakowaniu produktu.

Pojemność: 250g; 500g
Producent: Dabur

Produkty powiązane