MYCOBIOTIC (probiotyk w proszku 100g) - ZWALCZA BAKTERIE CHOROBOWE i CANDIDĘ Powiększ do pełnego rozmiaru

MYCOBIOTIC (probiotyk w proszku 100g) - ZWALCZA BAKTERIE CHOROBOWE i CANDIDĘ

MYCOBIOTIC (w proszku) - polski, doskonały probiotyk wspomagający naturalne procesy stabilizacyjne mikroflory jelitowej w przypadku wystąpienia grzybicy układu pokarmowego oraz dysbakteriozy układu pokarmowego.
Pomaga zwalczać Candidę i bakterie chorobowe.

Więcej szczegółów

Stan: dostępnych 4

99,20 zł

Obniżka!

-20%

124,00 zł

MYCOBIOTIC (w proszku) - polski, doskonały probiotyk wspomagający naturalne procesy stabilizacyjne mikroflory jelitowej w przypadku wystąpienia grzybicy układu pokarmowego oraz dysbakteriozy układu pokarmowego.

Jego skład charakteryzuje obecność 3 innowacyjnych szczepów bakterii w bardzo wysokiej koncentracji. 17 mld w porcji. Bifidobacterium animalis AMT 30, Lactobacillus Plantarum AMT 14 oraz Lactobacillus Plantarum AMT 4.

SZCZEGÓLNE WŁAŚCIWOŚCI:
- ma wpływ na poprawę składu jakościowego i ilościowego mikrobiomu jelitowego;
- wspiera procesy prowadzące do ograniczenia namnażania się bakterii patogennych;
- może prowadzić do redukcji toksyn wytwarzanych przez mikroorganizmy negatywnie wpływające na zdrowie człowieka;
- przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego;
- doskonale radzi sobie zarówno z patogenami pochodzenia bakteryjnego jak i z przerostami Candidy.

Probiotyk wytwarzany jest w Olsztyńskim Parku Naukowo Technologicznym i to co go wyróżnia to wkład opatentowanych, innowacyjnych polskich szczepów bakterii probiotycznych oraz w pełni naturalne składniki. Użyte w nim Bifidobacterium i Lactobacillusjedynymi szczepami wyizolowanymi z polskiego środowiska naturalnego, którym można przypisać szczególne właściwośc.
Synergia szczepów o oznaczeniach AMT30 i AMT14 występuje w każdym z probiotyków Nature Science. Natomiast szczep AMT4, który wykazuje bardzo silne właściwości kompetencyjne wobec grzybów z gatunku Candida, znajduje się właśnie w Mycobiotic.


Firma Nature Science powstała z pasji do badań nad korzystnym wpływem bakterii o właściwościach probiotycznych oraz w celu propagowania zdrowego stylu życia i żywienia w oparciu wyłącznie o naturalne składniki. Nature Science to jedyny polski członek IPA (International Probiotics Association) zajmujący się probiotykami dedykowanymi ludziom.
Wykorzystywane w produktach szczepy bakterii o właściwościach probiotycznych są szczepami unikatowymi. Unikatowość została potwierdzona zgłoszeniami patentowymi do Polskiego Urzędu Patentowego, Europejskiego Urzędu Patentowego oraz Urzędu Patentowego USA.



SPOSÓB UŻYCIA: jedną porcję 5 g (dwie miarki) rozpuścić w niewielkiej objętości wody lub soku i wymieszać. Stosować w zależności od indywidualnych potrzeb, nie częściej niż 2 razy dziennie. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Zalecana porcja do spożycia - 5 g.


NIE ZAWIERA SUBSTANCJI KONSERWUJĄCYCH
NIE ZAWIERA GLUTENU
NIE ZAWIERA SUBSTANCJI SŁODZĄCYCH

Składniki: skrobia kukurydziana, stearynian magnezu*, bakterie kwasu mlekowego: Lactobacillus plantarum AMT4 minimum 1 200 000 000 jednostek tworzących kolonie/g (1,2x109 jtk/g), Lactobacillus plantarum AMT14 minimum 1 200 000 000 jednostek tworzących kolonie/g (1,2x109 jtk/g), Bifidobacterium animalis AMT30 minimum 1 000 000 000 jednostek tworzących kolonie/g (1x109 jtk/g)
* środek przeciwzbrylający

Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze 2-8 stopni celsjusza (lodówka).
Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. 

Producent: Nature Science, Polska
Pojemność: 100g

Produkty powiązane