ACEROLA w proszku - BIO (50g) Powiększ do pełnego rozmiaru

ACEROLA w proszku - BIO (50g)

100% naturalna bez dodatku syntetycznej witaminy C. Owoce sproszkowane z uprawy ekologicznej. 

Więcej szczegółów

Stan: dostępnych 5

26,50 zł

Obniżka!

-5%

27,90 zł

Acerola BIO z minimum 17-18% naturalną Witaminą C, bez dodatku syntetycznej Witaminy! Owoce sproszkowane z uprawy ekologicznej. 

Acerola to krzew rosnący w Ameryce Południowej, którego dojrzałymi owocami są wiśnie, bogate w witaminę C, dużo bardziej aktywną od syntetycznej ze względu na obecność bioflawonoidów. Jej zawartość jest 20–30 razy wyższa niż w tej samej ilości pomarańczy. 

Owoc ten zawiera także znaczną ilość witaminy A, która wspiera czynność układu immunologicznego. Acerola wspomaga także regenerację kolagenu, przez co opóźnia efekty starzenia. 

Acerola to ogólno-wzmacniający, biologicznie aktywny dodatek do pożywienia, a także naturalny preparat, który zwiększa odporność organizmu. 
WITAMINA C z aceroli:

- wzmacnia budowę naczyń krwionośnych, mięśni, ścięgien i układu kostno-stawowego
- zwiększa odporność organizmu na choroby
- ma zastosowanie w leczeniu stanów zapalnych i w okresie rekonwalescencji
- uzupełnia niedobory w stanach zwiększonego zapotrzebowania, zwłaszcza przy dużych wysiłkach fizycznych - poprawia sprawność (polecana dla sportowców)
- chroni przed skutkami stresu
- skraca czas trwania przeziębienia, czy zakażenia, aktywizuje system immunologiczny, czyli pobudza wzrost komórek odpornościowych, hamuje rozwój wirusa 
- obniża ryzyko powstania alergii, zmniejsza odczyn alergiczny, ponieważ osłabia działanie histaminy 
- jest antyutleniaczem, zwalcza wolne rodniki, chroni przed zmianami nowotworowymi, łagodzi niepożądane skutki radioterapii
- oddziałuje korzystnie na wzrok, hamuje rozwój zaćmy 
- ułatwia pokonywanie stresu, depresji, umożliwia koncentrację 
- pomaga dzieciom w okresie intensywnego wzrostu 
- więcej witaminy C potrzebują osoby palące, kobiety w ciąży, w okresie karmienia piersią, stosujące środki antykoncepcyjne oraz ludzie starsi.

Acerola jest stymulantem dla wątroby i nerek, a także wspiera funkcję serca. Jest też stosowana do leczenia ran. 
Witamina C chroni przed kadmem z rur wodociągowych i przed zatruciem gazami i pyłami uprzemysłowionych miast. Osoby wzbogacające dietę w witaminę C zmniejszają ryzyko zachorowań na raka, w tym raka skóry, szyjki macicy i piersi. 

Dawkowanie: około 1-2g dziennie (np 1/2 łyżeczki 2x dziennie)
Sposób użycia: 
1g proszku (ok. 1/2 łyżeczki) dodać do dowolnego napoju, jogurtu lub słodkich potraw, bądź rozpuścić w ciepłej (nie gorącej) wodzie. Wymieszać i wypić.


BIO - produkt z certyfikowanej uprawy ekologicznej!
Kraj pochodzenia:
Brazylia

Skład:
Bio Acerola mielona (bez syntetycznej Witaminy C), BIO Maltodextryna
Waga: 50g

Produkty powiązane