EKO Kawa ZIOŁOWO-ZBOŻOWA (100g) Powiększ do pełnego rozmiaru

EKO Kawa ZIOŁOWO-ZBOŻOWA (100g)

Kawa ziołowo-zbożowa jest smacznym i zdrowym zamiennikiem zwykłej kawy. Kawa zawiera ziarna zbóż (żyto, jęczmień, pszenica), prażone owoce głogu i tarniny, prażone korzenie cykorii podróżnik i wiesiołka dwuletniego, których kombinacja wpływa zbawiennie na organizm, wzmacniając go, odżywiając i oczyszczając.

Więcej szczegółów

Kawa ziołowo-zbożowa jest smacznym i zdrowym zamiennikiem zwykłej kawy, który nie zawiera kofeiny, polecana szczególnie dla osób, które nie mogą jej pić ze względu na np. nadciśnienie, choroby serca, nadkwasotę, z niewydolną wątrobą, nerkami i śledzioną, owrzodzeniem przewodu pokarmowego, a także dzieciom, kobietom w ciąży i kobietom karmiącym piersią.

Kawa zawiera ziarna zbóż (żyto, jęczmień, pszenica), prażone owoce głogu i tarniny, prażone korzenie cykorii podróżnik i wiesiołka dwuletniego, których kombinacja wpływa zbawiennie na organizm, wzmacniając go, odżywiając i oczyszczając.

Kawa ziołowo-zbożowa prażona z ziaren zbóż, zawiera cenny dla organizmu błonnik, białko, węglowodany, poprawia trawienie, wydzielanie żółci, wzmaga perystaltykę jelit, działa ochronnie na układ nerwowy i krążenia, zwiększa też uczucie sytości, może być zatem używana przez osoby pragnące zrzucić zbędne kilogramy.
Zawarte w zbożach cukry złożone wpływają dobroczynnie na jelita i ich mikroflorę.
Kawa ziołowo-zbożowa zawiera też ziarna głogu, które wpływają ochronnie na serce, zwłaszcza przy zaburzeniach rytmu serca czy chorobie wieńcowej, prażone ziarna tarniny które delikatnie oczyszczają, wzmagając wydzielanie moczu i działają rozkurczowo na mięśnie gładkie przewodu pokarmowego, natomiast nasiona wiesiołka dwuletniego łagodzą bóle żołądka i wykazują działanie przeciwzapalne.

Kawa ziołowo-zbożowa jest bogata w witaminy z grupy B, potas, fosfor, fitoterpeny, fenolokwasy oraz rozpuszczalny błonnik inulinę (zawarty w cykorii). Jest również źródłem magnezu, który zwykła kawa wypłukuje. Można pić ja o każdej porze dnia, nawet wieczorem.

Nie zakwasza organizmu
Nadmiar zwykłej kawy sprawia, że zaburzona jest równowaga kwasowo-zasadowa w organizmie, a cenne minerały są wypłukiwane. Kawa ziołowo-zbożowa jest pod tym względem całkowicie bezpieczna, nie powoduje zakwaszenia ani związanych z nim dolegliwości, na przykład bólów głowy, kłopotów z układem trawienia czy bezsenności. Nawet filiżanka wypita przed spaniem nie spowoduje kłopotów z zasypianiem.


Sposób użycia: jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek.


Nie zawiera sztucznych barwników, aromatów i konserwantów!

Składniki: prażone ziarna zbóż (żyto, jęczmień, pszenica), prażone owoce głogu i tarniny, prażone korzenie cykorii podróżnik i wiesiołka dwuletniego w różnych proporcjach.

Kraj pochodzenia: Polska
Opakowanie: 100g

Produkty powiązane